Leirvik – Kopervik

 

Leirvik – Kopervik,
dinsdag 28 juli, 34 zm
Tot nu toe 2242 zm
 

Leirvick is naast een belangrijke plaats en ook een industrieel centrum

Leirvick is naast een belangrijke plaats en ook een industrieel centrum

Het had zo mooi kunnen zijn, van Leirvik naar Haugesund, door de Bømlofjord zeilen met lekkere halve wind. Of die wind half was weten we helaas  niet, want er was helemaal geen wind. Pas na heel veel mijlen toen we de Sletta, het stuk water tussen de Bømlofjord en Haugesund, opvoeren leek het er een heel klein beetje op dat er gezeild kon worden.  Maar Boreas (de noordenwind)  werd niet gegund om ons een beetje te helpen, want zo gauw  Aeolus, door Zeus aangesteld als de bewaarder van de winden,  erachter kwam, gebood hij Boreas met blazen op te houden  en konden wij het zeil weer inrollen.

De ingang bij Haugesund, inmiddels een vertrouwd beeld

De ingang bij Haugesund, inmiddels een vertrouwd beeld

In Haugesund zie je vaak grote en forse dingen. Deze keer wordt er gemanouevreerd met een boorplatform. We moeten er dicht bij langs om in de Karmoysund te komen en dan blijkt het ding toch wel erg groot te zijn.

Dsc02569

Ook op afstand ziet er al indrukwekkend uit . . . . .

 

Dsc02571

. . . .maar als we er vlak bij lans varen is het wel heel erg groot!

 


Kopervik

We zijn bij Kopervik naar binnen gevaren en hebben de boot in een box gelegd omdat we er na 34 mijl motoren beu van waren. Kopervik is voor ons nog steeds kampioen elektriciteitstarief: we wisten het nog van een vorige keer. We hebben maar geen gebruik gemaakt van het aanbod om onze kabel aan te sluiten want 60 kronen (€6,60) vinden we toch wel erg veel. Bovendien, de accu’s zijn vol, het boilerwater is gloeiendheet van het motoren, dus alleen voor twee keer een litertje water voor de koffie. . . ?

De sanitaire voorzieningen zijn erg verbeterd. Eerder waren ze ondergebracht in een parkeergarage en zag het er allemaal wat viezig uit. Nu vinden we echter een net gebouwtje op de kant met alle voorzieningen en bovendien geheel inclusief in het havengeld. Jammer dat de zaak na 10 uur ’s avonds op slot gaat tot ’s morgens 8 uur.

 

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Lofoten - Lista.

2 Responses to Leirvik – Kopervik

  1. Patricia schreef:

    Zo luitjes, weer even helemaal bijgelezen!
    Mooie foto’s van de HQ voor anker!

  2. Monique schreef:

    Prachtige foto’s!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.