Tananger – Egersund

Tananger-Kvemavagen, vrijdag 31 juli, 37 zm
Kvemavagen – Egersund, zaterdag 1 aug, 3 zm

 

 

Naar de Kvemavagen bij Egersund

Feistein gepasseerd, de golven vallen ons tegen

Feistein gepasseerd, de golven vallen ons tegen

'Melkmeisje' zeilend

‘Melkmeisje’ zeilend

Bij het wegvaren uit Tananger waait het een stevige 4 Bf, en hebben we nog best last van de golven. We  varen de eerste paar uur met ruime wind, maar dan draait de wind verder naar het noorden en doet de genua niet zoveel meer. Ik probeer de genua uit te bomen over de andere boeg en dat geeft ons weer een knoop snelheid extra. Op deze manier kunnen we tot aan de doorgang naar de Nordre sundet bij Egersund doorvaren.

We varen Gyarhamn, een inham met een mooie aanlegsteiger, voorbij omdat we verwachten daar nog te veel last van de wind te hebben, die nog steeds met 18 tot 20 knopen doorblaast.

Ankeren in de Kvemavagen

Ankeren in de Kvemavagen

Een prachtige ankerplek

Een prachtige ankerplek

De volgende inham ligt meer beschut en daar laten we het anker vallen omdat het steigertje aan de westkant, waar we tijdens een eerdere reis vastmaakten, vol ligt met motorboten. Ook langs de rotsen liggen verschillende motorboten. Ik roei naar het steigertje voor een andere favoriete bezigheid. Deze keer lukt het wel en kan kan ik de trail gaan volgen die de vorige keer te vochtig was. In het lage gedeelte aan het einde van de inham houdt de met rode verf gemerkte trail wat mij betreft te vroeg op, of is dit de plek waar de trail eigenlijk begint? De in de bomen opgehangen schommels en resten van kampvuren maken duidelijk dat op deze plek  regelmatig mensen vertoeven. De hogere rotsen aan de oostkant van Kvemavagen oefenen echter een grote aantrekkingskracht uit op me en ik ga, zonder dat ik me kan oriënteren op merktekens door tot op de top. Vanaf een wat hogere rots maak ik wat foto’s maken van de boot achter het anker en dat levert mooie plaatjes op.

Na de klauterpartij om boven op de rotsen te komen

Na de klauterpartij om boven op de rotsen te komen

 

Op zaterdag de eerste augustus varen we naar de jachthaven van Egersund om boodschappen te doen en omdat er veel regen wordt verwacht. Bovendien ligt het ankerplaatsje wat ongunstig voor winden uit zuidelijke richtingen, en daar zit de wind vandaag.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Lofoten - Lista.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.