Ålesund – Ona

Ålesund – Ona
zaterdag 13 juni
30 zm van tot nu toe 980 Zm


Bud is bepaald niet een van de mooiste haventjes van Noorwegen. Toch wordt deze haven door veel zeilers gekozen als vertrekpunt om de Hustadvika over te steken. Ook voor ons zou Bud de afstand tussen Ålesund en Kristiansund ongeveer middendoor delen, Wij willen echter nog graag eens naar het eilandje Ona gaan, waar we in 1999 ook een nacht lagen. De herinneringen die we er aan hebben zijn niet al te sterk meer en het haventje is zeker veel aantrekkelijker dan Bud.

Nadat de aanligger naar de start van de race is vertrokken kunnen wij ook losmaken. Er staat heel weinig wind gedurende de tocht, alleen de laatste paar mijlen zien we meer dan 5 knopen op de windmeter en kan er gezeild worden. We zijn de racers voorbij gemotord en we hebben medelijden omdat de aankomstborrel voor hen wel eens heel laat zou kunnen worden. In het haventje van Ona is nog precies een plaatsje voor ons vrij aan de steiger. Ook later op de dag wordt het niet echt druk, hoewel elke boot aan de steiger wel een langsligger heeft.

Dsc01667

Prachtig, zo’n mooie en perfect onderhouden boot van Noors grenen

Wij maken een rondje over Ona en ik klim natuurlijk even naar het vuurtorentje op de heuvel, om vandaar een paar foto’s te maken

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Shetlands - Lofoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.