Henningsvær – Nyvågar

Henningsvær – Nyvågar
Zondag 5 juli
8 zm van tot nu toe 1518 zm

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


Het nieuw aangeschafte vistuig moet ingewijd worden. Ik besluit dat we in de buurt van Nyvågar bij Kabelvåg  gaan ankeren. Het is een korte afstand van Henningsvær, de wind is zwak en dus motoren we. Op de kaart worden een aantal plekken aangeduid en ik kies voor de meest beschutte. Als we naar de plek willen varen is het toch wel een beetje nauw, maar wat we belangrijker vinden, ook wel een beetje erg ondiep. Het is laag water en  wat verder in de geul, maar nog niet in de poel komt de dieptemeter al op 2,7 meter. Dan stoppen we en tijdens het keren voelen we de bodem, maar we hebben geen snelheid. Voorzichtig manoeuvreren we naar dieper water en daarna kiezen we de vorige  inham, die naar het Lofoten zee-aquarium leidt. Als er zo’n mooi steigertje is, dan komt het anker niet meer in de picture. We maken vast, maar ik ben er niet zeker van dat we daar mogen liggen. Daarom vraag ik aan iemand die er duidelijk werkzaam is. Als we twee toegangsbewijzen kopen kunnen we er blijven liggen en eventueel overnachten.

Het bezoek aan het zee-aquarium is spectaculair. Heel veel vissen en andere zeedieren zwemmen rond in grote  aquaria. Grote kabeljauwen van een meter of heilbot van dezelfde grootte zwemmen voor de glazen wanden langs. De zeehonden en otters zijn bijna aan te raken. In een woord, geweldig mooi.

Hierna ga ik met de rubberboot mijn vistuig uitproberen. Na een uur kom ik terug met twee mooie kabeljauwen, maar ook met de pest een beetje in dat ik twee andere kabeljauwen met een respectabele lengte niet binnenboord heb kunnen krijgen. Ze waren eerder weer los dan dat ik ze te pakken had. De grootste heb ik nog boven water gehad, maar helaas. . .

Een mooi plekje! Aan de andere kant van de steiger een mini fishfarm met 400 zalmen

De avond valt . . . (de zon gaat hier niet onder, het blijft licht, de hele nacht)

De avond valt . . . (de zon gaat hier niet onder, het blijft licht, de hele nacht)

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Shetlands - Lofoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.