In Reine

 In Reine
1 juli 2015

Een aardige Chinese dame waar ik een tijdje mee zat te kletsen nam deze foto

Met dank aan de Chinese dame

Dinsdag zijn we in Reine aangekomen en we blijven daar woensdag en donderdag liggen. De Norwegian Cruising Guide geeft voor elke vermelde ligplaats een aantal speerpunten aan. Eén er van is Things to do.

Voor Reine staat vermeld: ‘There is a steep trail to the top of Reinebringen, towering 615 m overhead to the SW, from where there are breathtaking views.’

Die adembenemende vergezichten wil ik natuurlijk wel eens zien en woensdag klim ik 600 meter tegen de erg steile wand naar boven. De vergezichten boven op de berg zijn inderdaad adembenemend. We zijn zeker met z’n tienen daar boven en ik raak in gesprek met een Chinese dame die in Stavanger woont en uitstekend Engels spreekt. Een mooie gelegenheid om foto’s van elkaar te maken daar boven. Maar dan komt de afdaling en die is af en toe ook een beetje adembenemend. Zeker de eerste 400 meter vanaf de top is voor mij best lastig . . . . . en eerlijk gezegd ben ik blij als ik weer beneden ben. Als we de dag erna, donderdag dus, naar de supermarkt fietsen voel ik mijn knieën nog behoorlijk.

Dsc02091

Vanaf boven is de haven van Reine een schitterend gezicht

Dsc02094

Richting Kirkefjorden, voor ons onbereikbaar vanwege de 18 m hoge brug

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Shetlands - Lofoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.