Møyhamna – Sandnessjøen

Møyhamna – Sandnessjøen
Zondag 21 juni
41 zm van tot nu toe 1271 zm

Schitterend weer deze dag!

Schitterend weer deze dag!

De tocht van Møyhamna naar Sandnessjøen wordt  in successie op de motor afgelegd, waarbij de wind opnieuw recht van voren komt en in de loop van de dag  zelfs aantrekt tot 17 knopen. We hebben gepland in Sandnessjøen te overnachten en wel in de stadshaven. De haven van de zeilvereniging kennen we al van een vorige reis.


In de stadshaven van Sandnessjoen

In de stadshaven van Sandnessjoen

In stadshavens word je vaak met nadelen geconfronteerd en daarom ‘houden’ we er ook zo van. Nergens staat aangegeven waar je toiletten en douches kan vinden en waarschijnlijk zullen ze er ook wel niet zijn. Het afval kun je nergens kwijt en als er al containers staan zit er een slot op. In Sandnessjoen staan er gelukkig nog afvalbakjes van het type ‘brievenbus’  langs de kade waarbij je de rommel uit je vuilniszak  stukje bij beetje door de gleuf moet persen. Een fatsoenlijke Wifi is niet beschikbaar of het moet al een hotspot zijn waar je natuurlijk niet op kunt aanloggen omdat je geen account hebt.

Dsc01860

De blikken havenmeester

Zonder uitzondering staat in elke jachthaven wel erg goed aangegeven wat je als liggeld moet betalen en hoe je dat kan doen.  In Sandnessjøen is dat bij de parkeerautomaat op de kade. Het betalingsbewijs moet op een goed zichtbare plek aan de boot worden bevestigd. Nadat ik de pinpas heb ingestoken, alle aanwijzingen op het schermpje heb opgevolgd en alle noodzakelijke gegevens heb ingetoetst krijg ik de mededeling ‘Avvist, Ugyldig Transak’.  Ik vind de tekst een ietwat wonderlijke welkomstboodschap, maar ik print het ‘betalingsbewijs’ uit en hang het op voor het raam van de sprayhood. Het valt me wel op dat het betalingsbewijs van de buurman er anders uitziet, maar aan de blikken havenmeester kan ik niet vragen waarom.


 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Shetlands - Lofoten.

One Response to Møyhamna – Sandnessjøen

  1. Sjoerd Driest schreef:

    ‘Avvist, Ugyldig Transak’ betekent Afgewezen Ongeldige transactie. Haha!
    Goeie reis, veel plezier en behouden thuiskomst. Wanneer jullie terug zijn wil ik jullie graag ons fotoboek van onze reis in 2012 door IJsland laten zien.
    Groetjes, Sjoerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.