Nyvågar – Svolvær

Nyvågar – Svolvær
maandag 6 juli
6 zm van tot nu toe 1524 zm


Het  einde van de aanlegplaatsen in het Lofoten komt in zicht en de vraag rijst waar we voor kiezen, naar de Vesterålen, de eilanden ten noorden van de Lofoten of een alternatief. Als alternatief hebben we de oostkust van Noorwegen, van Lista tot Stavern, de westkust van Zweden van Strømstad  tot voorbij Gøteborg of de Limfjord in Denemarken. Met onze ervaringen van vorige reizen kiezen we voor de alternatieven en we besluiten nog een nacht in de marina van Svolvær door te brengen en dan de boeg weer zuidwaarts te keren. Uiteindelijk hebben we nog meer dan  800 mijlen te gaan voordat we het zuidelijkste puntje van Noorwegen kunnen ronden.

Een prachtige morgen bij vertrek uit Nyvagar, maar wel windstil

Windstil bij vertrek uit Nyvagar

Op een prachtige morgen moet helaas de 6,5 mijl naar Svolvær met de motor worden overbrugd, de wind is te zwak om ons met een redelijke snelheid te verplaatsen. In Svolvær gaan we niet naar de ligplaatsen in het centrum, maar naar Marinepollen, de marina van Svolvær. We willen daar de brandstoftank vullen, maar vanuit 2012 weten we ook dat je in de marina minder dan de helft aan ligkosten  betaalt dan in de stad en die waren toen al 350 kronen (bijna 40 Euro)  per nacht. Met onze vouwfietsjes is de kilometer dat we van het centrum verwijderd zijn heel snel overbrugd.

In Svolvær zijn we niet de enige Nederlandse boot. Welgeteld zie ik in de stad 3 jachten liggen en in Marinepollen komt later op de dag ook nog eentje binnen. Schijnbaar doen we ongeveer even lang over het bezoek aan de Lofoten, want de twee jachten waarmee we samen in de haven van Væroy lagen horen ook bij het vijftal. Het zesde Nederlandse jacht, de andere Trintella 42, ligt in de haven van Skrova, ongeveer 5 mijl naar het oosten.

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Shetlands - Lofoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.