Sandnessjøen – Selsøyvik

Sandnessjøen — Selsøyvik
Maandag 22juni
36 zm van tot nu toe 1306zm


Hilda heeft het nog steeds wel koud

Hilda heeft het nog steeds wel koud

Vandaag gaan we misschien de poolcirkel over. We hebben een paar havens geprikt en een ervan ligt aan de noordkant. Opnieuw komt de wind uit het noorden en begint de dag met weinig wind. In de loop van de dag gaat het, net als gisteren, wat harder waaien. Omdat er nog boodschappen moeten worden gehaald komen we pas tegen negenen weg. Op de motor gaan we echter met gestage snelheid het noorden in en tegen kwart over drie varen we iets ten noorden van het eilandje Hestmannen over de poolcirkel.

Het overschrijden van de poolcirkel bij het eilandje Hestmannen

Het overschrijden van de poolcirkel bij het eilandje Hestmannen

We zijn inmiddels Tonnes marina voorbij en hebben besloten om naar Selsøyvik te gaan, een klein haventje met, zoals de foto in Havneguiden laat zien, uitstekende aanlegmogelijkheden. Er liggen twee gastenschepen, een Noor en een Duitser. Beide mannen staan al gereed op de steiger om de landvasten aan te nemen. Hoewel in dit geval dat allesbehalve nodig is het wel erg gemakkelijk om even wat hulp bij het aanleggen te krijgen.

Aan de steiger in Selsoyvik

Aan de steiger in Selsøyvik, drie boten, drie nationaliteiten!

In Selsøyvik is echt weinig te beleven en behalve ‘sailtalk’ met de Duitser, gevolgd door een korte wandeling van een paar kilometer blijven we lekker aan boord.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Shetlands - Lofoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.