Veranderingen

Al voorafgaand aan de reis van 2015 besloot ik tot een stevige renovatie van de douche en kombuis. Ook was er een behoorlijke onderhoudsklus aan de buitenzijde van de kajuit. Daarvoor reserveerde ik een plek in de loods om tijdens de winter door te kunnen werken.

Aangezien mijn ambitie groot was en de winter te kort besloten we in het voorjaar van 2016 in de loods te blijven en tijdens de zomer van 2016 stevig door te werken. Een behoorlijk lange rij van grote en kleine veranderingen werden gerealiseerd. In de rubriek ‘Refit en onderhoud‘ worden de grotere klussen getoond.

 

Relatief snel genomen besluiten monden uit in een lange rij van kleine klusjes die hier uit voortvloeien. Ik heb ze niet allemaal expliciet genoemd, maar ze waren niet gering. Een voorbeeld hiervan is het besluit om een paar schakelaars vanaf het centrale bedieningspaneel naar de kombuis te verplaatsen, terwijl de bediening van Victron acculader/omvormer en de bediening van de Webasto verwarming juist wel naar het centrale bedieningspaneel werden verplaatst. Het gevolg hiervan was dat het bedieningspaneel zelf en een deel van de bedrading moest worden vernieuwd of verlegd. Het voordeel is echter dat  snel aangebrachte toevoegingen in de bedrading tijdens de afgelopen winters weer helemaal volgens mijn normen zijn ‘gefatsoeneerd’.

Gelukkig heb ik twee leuke hobby’s: zeilen en werken aan de boot.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2016 - Renovaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.