Tanum strand – Fiskebäkskil

Tanumstrand-Fiskebakskill
Gebruik de muis om in te zoomen in de kaart. Klik hier voor een grotere afbeelding.

 

Tanum strand – Ankerplaats Fiskebäkskil, 14 aug, 33 zm

 

Tegen de rotsen overnachten in plaats van ankeren

Tegen de rotsen overnachten in plaats van ankeren

Met 30 zm als uitgangspunt ligt onze bestemming iets voorbij Lysekil deze dag. Ik herinner me van  een vorige reis een mooi ankerplaatsje waar we toen voorbijkwamen. De route ernaartoe laten we bepalen door de Navionics App op het tablet. Het is een interessante route waar we af te toe trajecten varen waar ik voor een omweg zou hebben gekozen. Niet zo heel erg smal maar wel een hoogtepunt in de route is de Hamburgsund, een natuurlijk kanaal waar we ook wel eerder met de Orion33 doorheen zijn gevaren. Na de Hamburgsund kan er weer gezeild worden en passeren we het ons bekende ankerplekje bij Bovallstrand, maar op deze reis is het te vroeg om te stoppen.  Hierna zeilen we zo’n 8 zm wat verder van de kust over open water, en passeren daarna het plaatsje Kungshamn, zo te zien een plek waar de watersport  een centrale plaats inneemt.

Kungshamn / Smogen

Kungshamn / Smogen

Als ik tijdens de laatste 7 mijl van de tocht nieuwe gribfiles binnenhaal wordt het me duidelijk dat ik beter een ander ankerplekje kan gaan zoeken. Deze ankerplek vind ik ten noorden van het plaatsje Fiskebäkskil  en is van drie kanten beschermd tegen wind.

Het ankerplekje

Het ankerplekje

Op de plek aangekomen treffen we het behoorlijk bevolkte plaatselijke strand van Fiskebäkskil aan, compleet met duikplanken en ladders om weer op de steiger te klimmen. We laten het anker op enige afstand hiervan vallen.  We zien terug op een mooie dagtocht langs de prachtige Zweedse westkust. De wind boet in de avond beduidend in kracht in en draait veel minder dan verwacht.  Het ankerplekje bij Fiskebäkskil levert ons een rustige nacht op en is heel geschikt voor herhaling.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie De Zweedse westkust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.