Het plan 2018

In 2018 zijn we van plan om het noordelijkste puntje van de Botnische Golf te bezoeken. Omdat het Noord-Oost Zeekanaal ons niet meer zo kan bekoren (eufemisme) maken we een rondje via Noorwegen en de Zweedse westkust. Opnieuw zijn er op dit traject natuurlijk alternatieven: via Thyboron naar Kristiansand of rechtstreeks.
 

Een lijst met mooie ankerplaatsen langs de Noorse en Zweedse westkust geeft ons prachtige mogelijkheden om veel te ankeren. Opnieuw gaan we, net als vorig jaar, genieten van de Zweedse westkust. We volgen de Zweedse kust tot aan Haparanda en gaan daarna zuidwaarts langs de Finse kust. Estland vonden we in 2014 aantrekkelijk, maar Liepaja, Pāvilosta en Klaipeda in Letland en Lithouwen vinden we niet de moeite waard. Misschien gaan we Riga bezoeken, maar daarna is het plan om via Gotland naar Polen te varen. Via de Poolse en Duitse kust keren we uiteindelijk weer naar Nederland terug.

Edoch, niets is zeker en wijzigingen, zelf grote, zijn zeer wel mogelijk. Zo zijn we nog niet zeker of we na de Sont ‘clockwise of anticlockwise’ varen. Anticlockwise heeft het voordeel dat we later in het seizoen, als het misschien harder waait, meer in de beschutting van de Zweedse kust zuidwaarts kunnen varen.

Klik hier voor volledig scherm

 

nbsp;

Klik hier voor volledig scherm

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2018 - Botnische Golf.

6 Responses to Het plan 2018

 1. Piet Feenstra schreef:

  Henk en echtgenote,
  Ziet er goed uit.
  Wij brengen de boot volgende week naar Augustenborg ( dicht bij Sonderborg ) waar de boot deze zomer blijft liggen.
  Een goede vaart toegewenst.
  Groet
  Piet Feenstra

  • henk schreef:

   Ook jullie een mooie zomer toegewenst. Het is niet erg waarschijnlijk dat we elkaar tegenkomen, maar je weet maar nooit.
   Groet,
   Henk

 2. Agniet en Jacob schreef:

  De route ziet er mooi uit.
  Een hele mooie zeilzomer.
  We volgen jullie.
  Loppersum 12-06-18.

 3. Jan Haak schreef:

  Beste Henk en Hilda, we kennen elkaar niet en per toeval kom ik op jullie blog uit. Geweldig om jullie verslagen te lezen, ga zo door! Zelf ben ik een Noordkaper 37ftVM aan het afbouwen, ondertussen al 8jr. Ons plan is om in 2019 naar Denemarken te varen om voor het eerst een langere periode aan boord te verblijven en wat zou het mooi zijn als we in de verdere jaren, als we gezond blijven, soortgelijke reizen te kunnen maken. Wie weet, in ieder geval blijf ik jullie (digitaal) volgen.
  Veel geluk.
  Met vriendelijke groet,
  Jan.

  • henk schreef:

   Beste (achter) naamgenoot,
   Leuk om deze reactie te lezen. Ik heb altijd bijzonder veel interesse in mensen die hun eigen boot bouwen c.q. verbouwen. Wellicht mag ik jouw project nog eens bekijken. Veel succes gewenst.
   Met groet,
   Henk

 4. Jan Haak schreef:

  Natuurlijk mag je mijn project komen bekijken, van harte welkom!
  Geef maar een seintje als je tzt weer in Nederland en in de gelegenheid bent. Als je mij jouw 06-nr of mailadres laat weten kan ik al vast een paar foto’s doorzetten voor de beeldvorming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.