Het plan 2018

In 2018 zijn we van plan om het noordelijkste puntje van de Botnische Golf te bezoeken. Omdat het Noord-Oost Zeekanaal ons niet meer zo kan bekoren (eufemisme) maken we een rondje via Noorwegen en de Zweedse westkust. Opnieuw zijn er op dit traject natuurlijk alternatieven: via Thyboron naar Kristiansand of rechtstreeks.
 

Een lijst met mooie ankerplaatsen langs de Noorse en Zweedse westkust geeft ons prachtige mogelijkheden om veel te ankeren. Opnieuw gaan we, net als vorig jaar, genieten van de Zweedse westkust. We volgen de Zweedse kust tot aan Haparanda en gaan daarna zuidwaarts langs de Finse kust. Estland vonden we in 2014 aantrekkelijk, maar Liepaja, Pāvilosta en Klaipeda in Letland en Lithouwen vinden we niet de moeite waard. Misschien gaan we Riga bezoeken, maar daarna is het plan om via Gotland naar Polen te varen. Via de Poolse en Duitse kust keren we uiteindelijk weer naar Nederland terug.

Edoch, niets is zeker en wijzigingen, zelf grote, zijn zeer wel mogelijk. Zo zijn we nog niet zeker of we na de Sont ‘clockwise of anticlockwise’ varen. Anticlockwise heeft het voordeel dat we later in het seizoen, als het misschien harder waait, meer in de beschutting van de Zweedse kust zuidwaarts kunnen varen.

Klik hier voor volledig scherm

 

nbsp;

Klik hier voor volledig scherm

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2018 - Botnische Golf.