Henningsvær-Skrova

Henningsvaer-Skrova, zo 23 juni 2019, 11 zm

 

Henningsvaer-Skrova

Skrova is een eiland waar we nog niet eerder zijn geweest. Van kennissen hoorden we dat het een fijne plek is en daarom zetten we op deze dag koers naar Skrova. Het waait niet erg hard, een 4Bf, maar de golven passen eigenlijk niet bij de windsterkte. Het zal er wel van komen dat we  in het noorden  van de Vestfjorden zijn waar de wind al het water naar toe duwt.

Het eiland Moholman halverwege tussen Henningsvaer en Skrova

Het eiland Moholman halverwege tussen Henningsvaer en Skrova

Als we na twee uurtjes zeilen de haven van Skrova binnenvaren worden we  stevig gewiegd, door de onplezierige golven voor deze haven. We halen de zeilen neer als we al in de beschutting van de haven zijn. Hierna moeten we alles nog in gereedheid brengen voor de landing. We zijn daar altijd erg consequent in: aan beide zijden stootwillen en aan beide zijden landvasten voor, achter en aan de middenbolder. Zo zitten we nooit te klooien als het anders komt als we van te voren gedacht hadden. Het levert wel meerwerk op als we eenmaal liggen, maar ik berg de niet gebruikte spullen graag op als het aanleggen daardoor perfect verloopt.
De gastensteiger is aan de buitenkant bezet door een jacht en een visser en aan de binnenkant liggen twee kleine visbootjes, dus geen ruimte voor ons. In een andere hoek van de haven is nog een drijvende steiger en daar maken we vast. Er is geen elektriciteit, maar de accu’s zijn vol, dus. . .

Het alternatieve steigertje

Het alternatieve steigertje

We zijn nog aan het vastmaken als een vriendelijke Noor ons komt vertellen dat er inmiddels aan de andere kant van de gastensteiger plaats is en daar is wel elektriciteit.  Hij is de eigenaar van het jacht dat er al ligt. Met z’n drieën varen we er naar toe, maar inmiddels heeft er weer een klein visbootje vastgemaakt aan de binnenzijde. De vissers zijn niet bereid om aan de andere kant te gaan liggen en ik vind de overgebleven ruimte te klein voor de HQ. Onverrichterzake gaan we terug naar waar we vandaan kwamen.

Het is waarschijnlijk wel duidelijk wat dit is

Het is waarschijnlijk wel duidelijk wat dit is

We liggen er de volgende dag ook nog omdat het weerbericht de hele dag regen aangeeft met een matige wind, terwijl de volgende dag gunstiger is. Uiteindelijk valt het met de regen wel mee, maar het waait stevig en lekker weer is anders. Erg lange wandelingen kunnen niet worden gemaakt en aan het einde van de dag heb ik alle wegen wel bewandeld. In de loop van de dag komt het Noorse jacht ook maar bij ons aan de steiger liggen. Aan de gastensteiger is het toch  behoorlijk onrustig liggen en het ontbreken van elektriciteit nemen ze voor lief. Geen elektriciteit levert ons geen problemen op want de windmolen draait volop en houdt de accuspanning behoorlijk op peil. 

Een mooie fototentoonstelling in een tunnel die maar erg beperkt gebruikt wordt

Een mooie fototentoonstelling in een tunnel die maar erg beperkt gebruikt wordt

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie De Lofoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.