Kuringsvågen – Ottersøy

Kuringsvågen – Bessaker, 8 juni 2019, 17 zm
Bessaker -Ottersøy, 9 juni 2019, 46 zm

 

De tocht van Kuringsvågen naar Bessaker is motoren tegen de wind en de stroom in. Hoewel het slechts 17 mijl is vinden we het prima dat we er zijn, temeer omdat het ook nog erg regelmatig regent. Het Engels jacht dat vrijwel gelijk met ons vertrekt had het na 10 mijl al gezien en gaat op een ankerplekje bij Roan achter zijn anker liggen.

Breien staat hoog in het vaandel. Ze breien hier zelfs boten.

Breien staat hoog in het vaandel. Ze breien hier zelfs boten.

In Bessaker leggen we aan bij de Matkroken supermarkt die daar wat ligplaatsen heeft en waar we in 2012 een paar dagen lagen. De eigenaar van de supermarkt is een Nederlander waar we toen regelmatig mee gesproken hebben. We zijn benieuwd of hij ons nog herkent en wij hem. Als ik in de winkel kom kijken we elkaar aan en er is direct herkenning. Hij komt op ons af en we frissen onze geheugens weer even op. Jammer genoeg is zijn Russische vrouw met hun aangenomen twee dochtertjes naar Rusland terug omdat er paspoort problemen zijn.

Een panorama vanaf de berg

Een panorama vanaf de berg

Bessaker -Ottersøy

Van Bessakker naar Ottersøy is een tocht van 46 zm. Een deel van de route is nog tussen rotseilandjes maar vanaf Saetervika tot aan Rørvik varen we over de Folda, een gebied zonder bescherming vanaf de zeezijde. Deze keer is het rustig en met gemiddeld 7 knopen wind komen we prima over deze vlakte.

Een bijzonder moment beleefden we toen een reusachtig grote vinvis vlak bij de boot opdook en even zo snel weer was verdwenen. Het dier had minstens een lengte van een meter of zes à zeven. Jammer genoeg zag ik het beest te kort om met mijn ongeoefend oog een goede omschrijving te kunnen geven. Wat heel duidelijk was dat de afmetingen van dit dier vele malen groter waren dan de bruinvissen en andere dolfijn-achtigen die we met regelmaat hebben gespot.

De brug bij Rørvik

De brug bij Rørvik

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Trøndelag Nrdwaarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.