Sandshamn – Ona

 

Sandshamn – Finnøy, ma 3 juni 2019, 47 zm
Finnøy – Ona, di 4 juni 2019, 5 zm
 

 

Route Møre og Romsdal

Vanaf Sandshamn tot aan  Børøysund varen we langs de kust van de provincie Møre og Romsdal. We zullen in deze provincie alleen in Kristiansund aanleggen. Ålesund en Molde, ook twee belangrijke plaatsen in deze provincie zullen we niet met een bezoek vereren. In Ålesund zijn we meerdere malen geweest en Molde ligt, in ieder geval op de heenreis, te ver uit de kortste route.

Het varen langs deze kust is deze keer, jammer genoeg, voornamelijk motoren. Het weer werkt niet erg mee met heel regelmatig nattigheid van boven en zwakke winden uit verkeerde richtingen, tenminste voor ons. Vanuit Sandshamn varen we naar Finnøy en, zoals gezegd, laten we Ålesund over stuurboord voor wat het is. Brosundet, de stadshaven van Ålesund , is niet onze meest favoriete plek. Opvallend deze reis is de wind. Hoewel alle weerberichten een achterlijke wind hadden aangegeven kwam de wind het grootste gedeelte van de reis pal van voren, hoewel wind …. 4 tot 8 knopen.

Tijdens de reis is het reisdoel nog even een onderwerp. Ikzelf wil graag nog eens naar Ona, een vuurtoreneilandje voor de kust. We waren er eerder in 1999 en 2015. Omdat er niet zoveel plaats is op Ona en we, heel misschien, geen plek kunnen vinden, besluiten we eerst naar Finnøy te varen en de volgende dag naar Ona. In Finnøy zijn we het enige jacht en we liggen er heel comfortabel.

We naderen Ona

We naderen Ona


Finnøy – Ona

Alle ruimte op Ona :-)

Alle ruimte op Ona 🙂

De aanlegplaatsen op Ona blijken de volgende morgen natuurlijk allemaal vrij te zijn. Dat had ik ook wel kunnen vermoeden zo vroeg in het seizoen. Een wandeling over het eiland leert dat er helemaal niets veranderd is sinds 2015, of misschien zelfs niets sinds 1999. De butikk gaat pas open nadat de veerboot een aantal passagiers heeft afgezet. Brood dat we nodig hebben wordt er niet verkocht, dus dat wordt bakken.


Dit artikel is gepubliceerd in categorie Møre og Romsdal Nrd.

2 Responses to Sandshamn – Ona

 1. Derek Oosterhoff schreef:

  Hallo Henk en Hilde, alles goed net jullie? We volgen jullie reis al een tijdje en wat zijn jullie alweer een eind naar noorden toe. Waar gaat de reis eigenlijk heen? Toch niet naar Moermansk? Wij gaan dit jaar zuid richting de Scillies. Wel een wat kortere periode maar we zien wel waar de wind ons brengt. Wensen jullie een behouden vaart en veel mooi weer. Groetjes Derek en Karin a/b X-46 Basixs

  • henk schreef:

   Hi Derek en Karin,

   Leuk om een reactie van jullie te lezen. Nee, het wordt niet Moermansk maar wel minstens Lofoten en daarna gaan we zien hoe het verder gaat. Vooralsnog gaat het best wel vlot, alhoewel de laatste week het zeilen nogal problematisch is, weinig wind uit een fatsoenlijke richting en te vaak een stevige tegenwind. Maar wat is een week, de veranderingen staan er al aan te komen.
   Heel veel plezier en genot op weg naar de de Scillies en n iet te veel zuidwest winden op de heenreis.

   Groeten van Henk en Hilda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.