Ona – Børøysund

Ona – Kristiansund, di 4 juni 2019, 38 zm
Kristiansund – Børøysund, do 6 juni 2019, 51 zm

Route Møre og Romsdal

Hestskjær Lighthouse, weer keurig geverfd en van verre zichtbaar

Hestskjær Lighthouse, weer keurig geverfd en van verre zichtbaar

Bijna dezelfde foto in 2015

Bijna dezelfde foto in 2015

Als ik rond de middag de reis voor morgen plan zie ik dat de wind dan veel ongunstiger is. Meer wind en tegen, terwijl vandaag er minder wind staat en achterlijk is. We besluiten te vertrekken om over de Hustadvika, een onbeschermd ondiep gebied  langs de kust, naar Kristiansund te varen.  Ergens iets voorbij de helft zien we Hestskjæret Fyr al van verre. Het vuurtorentje  is weer goed onderhouden. We zagen het gebouwtje in 2015 in een veel minder goede conditie. 

Rond zes uur ’s middags maken we vast aan de gastensteiger in Kristiansund. De zeilen hebben maar een uurtje gestaan en hebben nauwelijks een bijdrage geleverd.

 
We blijven een dag in Kristiansund liggen. Goed om weer eens even lekker te douchen, een wasje te doen en wat boodschappen te halen. Nog steeds is het waardeloos zeilweer: wind uit het noordoosten en minder dan 10 knopen.


Kristiansund – Børøysund

De keuze om donderdag of vrijdag verder te gaan valt op donderdag omdat we vrijdag stevige regenbuien kunnen verwachten.De windsterkte die zowel door YR.no als Windy als de gribfiles rondom 10 knopen zijn aangegeven is echter veel sterker. Bijna driekwart van de 50 mijl naar Børøysund zien we 16 tot 20 knopen op de teller en de wind komt pal van voren. Bovendien hebben we het grootste gedeelte ook de stroom nog tegen. We proberen dicht onder de kust van Hitra te varen omdat qua windrichting de golven daar iets vlakker zijn, maar dat baat weinig. Pas de laatste 10 mijl zien we de wind terug zakken naar rond de beloofde 10 knopen. Pas om 6 uur ’s avonds maken we vast aan de steigers in Børøysund.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Møre og Romsdal Nrd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.