Skjerjehamn – Kalvåg

De tochtSOG
Vertrek: do 30 mei 2019 08:14
Aankomst: do 30 mei 2019 17:04
Afstand: 54,1 zm van tot nu toe 821 zm

 
 
 

Skjerjehamn – Kalvag

De regen valt bij stromen, 't is een trieste dag

De regen valt bij stromen, ’t is een trieste dag

Tijdens de komende tocht steken we de Sognefjord over en komen aan in de provincie Sogn og Fjordane. We varen door deze provincie tot we Stattlandet hebben gerond. Na het ronden hiervan volgen we kust van de provincie Møre og Romsdal tot aan Trondheim. De bekendste steden in deze provincie zijn Ålesund, Molde en Kristiansund. Ten noorden van deze provincie vinden we Sør-Trøndelag en Nord-Trøndelag, die na een herindeling zijn samengevoegd tot Trøndelag.

We twijfelen overigens of we deze dag wel verder zullen gaan want het regent met tussenpozen en het wolkendek ziet er allesbehalve best uit. Volgens de weersites zal het wat later op de dag best wel goed zijn. We motoren tot aan de Sognefjord met weinig wind, maar de oversteek gebeurt al zeilend met een zwakke ruime wind. Inmiddels denken we erover om naar Askvoll te gaan want de steenkoude regen maakt dat het zeilen niet plezierig is en dat mag een eufemisme worden genoemd. Na de Krakhellesund zien we de lucht veel helderder worden en houdt de regen ook op. We laten Askvoll maar over stuurboord  en richten ons op Florø.  Onderweg er naartoe komt de zon er zelfs bij en in de buurt  van Florø besluiten we zelfs door te varen naar Kalvåg, zo’n 10 zm verder naar het noorden. 

Een schitterende blauwe wateroppervlakte in de Rekstafjord bij Florø

Een schitterende blauwe wateroppervlakte in de Rekstafjord bij Florø

Waar de wind onderweg naar Florø al was aangetrokken van weinig tot wat uitschieters tot 17 kn is de wind de laatste 10 mijl erg vlagerig en zien we soms 10 en soms 24 knopen ware wind op de meter. De wind is zuid tot zuidwest en we hebben alleen het voorzeil uitgerold. Tijdens de vlagen met harde wind blijkt het vaak te veel en we rollen in en uit. Om iets over 17:00 uur liggen we in Kalvåg aan de steiger bij Knutholmen, voor ons een bekende plek.

Weinig echt snelle stukjes!

Weinig echt snelle stukjes!

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Sogn og Fjordane Nrd.

3 Responses to Skjerjehamn – Kalvåg

  1. Bert Steggerda schreef:

    Hoi Henk, je laat zien, dat het met vooral vlagerig weer met neerslag en lage temperatuur ook wonderschoon is daar.Hoe minder mensen er zijn hoe beter, want ze maken alles kapot.Dus laat het maar wisselvallig zijn ,graag anti campage dus.De Noren zitten totaal niet op toeristen te wachten. Ze zijn zeer vermogend.En er wonen heel wat minder mensen, die er dolgelukkig zijn.

  2. Boris schreef:

    Leuk om de verslagen en foto’s weer allemaal langs te zien komen. Geniet ervan!

  3. MH schreef:

    Prachtige foto zeg!! Maar ik hoop dat temperaturen toch wat gaan stijgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.