Leeuwarden – Harlingen

 

Vertrek: 15 mei 2019  ca 12:00 uur
Aankomst: 15 mei 2019  16:30
Afstand 17,5 zm

 

 

Dinsdag de 14e mei zijn we zover dat we denken dat we  alles op orde hebben aan boord. Of ‘alles’ ook ‘alles’ is zal de tijd moeten leren. Woensdagmorgen ontdekken we al dat de grijze afval zakken super groot zijn als we een nieuwe vuilniszak in de afvalbak moeten doen. Een gevolg van de keuze voor zakken met trekbandjes. Dus nog maar gauw even naar AH.
We varen rond 12 uur weg nadat de brandstoftank vol is getankt en het liggeld is betaald. Nog maar net onderweg blijken de Leeuwarder spoorbruggen het eerste struikelblok te zijn. Voor de HRMK liggen we 20 minuten te wachten nadat de brug vlak voor onze neus is dichtgedraaid. Maar o wonder, de HRM is nog open en er gaat juist een vrachtschip door. Ik vaar er vlak achter, maar de lichten springen op rood nog voordat het vrachtschip er door is. Op mijn vraag of ik er nog vlak achteraan mag varen hoor ik een onvriendelijk en keihard ‘Nee’. Dan maar weer een half uur wachten.
De rest van de reis gaat verder voorspoedig en vlak voor Harlingen besluiten we, omdat het nog 4 uur voor HW Harlingen is, om de nacht toch maar in de zuiderhaven door te brengen en niet op zee. We gaan dan donderdag 16 mei vertrekken zo ongeveer met HW Harlingen om half negen.

In de Harlinger zuiderhaven

In de Harlinger zuiderhaven

 
Omdat de winden de komende dagen voornamelijk uit de Oost tot NoordOostelijke hoek waaien, hebben we besloten naar Engeland te varen en via de Shetland eilanden naar Noorwegen over te steken. We hopen dat de windrichting lang genoeg oostelijk blijft om voldoende ver naar het noorden te komen. 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Naar Noorwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.